Mart Ayı Balıklarıyla Lezzetli Tarifler

Güncellenme tarihi: 22.03.2017
YOĞUTLU TEKİR BALIĞI

Malzemeler:

• 12 adet tekir balığı
• 1 su bardağı yoğurt
• 2 dis sarımsak
• kırmızı pul biber, tuz, un

Yapılışı:

Tekir balığının pullarını ıçakla kazıyın. Kafalarını hafifçe tuzlayın. Yoğurdu en az bir saat oda ısısında tutun. Sarmısakları ayıklayın. Ezin, yoğurda ekleyin ve karıştırın. Tavada yağı kızdırn, balıkları una batırın, yağa atıp iki taraflarını da kızartın. Çikartinca kagit üzerine alip fazla yağını süzün. Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Üzerine pul biberi ekin. Sıcak servis yapın.
11983
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.