Lezzetli Diyet Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 05.04.2017
Cevizli Muz Tatlısı:

Malzemeler:

• 4 Adet orta boy muz
• 3 Yemek kaşığı esmer şeker
• 3 Yemek kaşığı tereyağı
• 12 Adet kedidili biskuvisi
• 2 Yemek kaşığı limon suyu
• 1 Çay kaşığı vanilya
• 1 Yemek kaşığı kadar iri iri çekilmiş şekilde yer fıstığı
• 1 Çay kaşığı hindistan cevizi
• 3 Yemek kaşığı kadar ince ince çekilmiş ceviz

Hazırlanışı:

Kedidili bisküvilerimizi elimizle ufalayarak tatlımızı hazırlamaya başlayalım. İkinci aşamada muzlarımızın tamamını soyarak uzunlamasına olacak şekilde ortadan ikiye olacak şekilde kesiyoruz. Bu işlemlerin ardından fırında tatlımızı hazırlayacağımız fırın kabımızın içerisine 1 yemek kaşığı kadar tereyağımızı güzelce sürerek yediriyoruz. Yağlama işleminin ardından muzlarımızı fırın kalıbımızın içerisine diziyoruz. Daha sonra farklı bir kabımızın içerisinde vanilya, limon suyu, hindistancevizi ve şekeri karıştırıyoruz ve fırın kalıbında bulunan muzların üzerine serpiştiriyoruz. Ardından elimizde kalan tereyağımızı ufak bir tava içerisinde kavuruyoruz ve kavrulduğunda içerisine ufalanmış bisküvilerimiz ile cevizi ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz bisküvili tereyağlı cevizli karışımı da muzlarımızın üzerine yayıyoruz. Son olarak önceden 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırınımızda yaklaşık olarak 6 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alarak üzerine süslemek için yer fıstığı serpiştiriyoruz.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.