Lezzetli Diyet Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 05.04.2017
Su Muhallebisi:

Malzemeler:

• 5 Su Bardağı Süt
• Yarım su bardağı şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• Gülsuyu
• Çilek
• Pudra Şekeri
• 100 gr buğday nişastası
• Çeyrek su bardağı su

Hazırlanışı:

Bir tencerenin içine süt, şeker ve tuzu koyup ocağın altını açın ve kaynamaya bırakın. Bir kabın içinde nişastanın topaklanmaması için soğuk su ile nişastayı karıştırarak açın. Daha sonra tenceredeki karışım kaynadığında çırpma teli ile sürekli çırparak nişastalı karışımı tencereye ekleyin. Dibinin tutmaması ve topaklanması için karıştırarak en az 10 dakika kadar koyulaşıncaya kadara pişirin. Koyulaşan muhallebiyi kapatın ev muhallebiyi dökeceğiniz tepsiyi ya da servis kaselerini su ile ıslatın. Muhallebiyi döküp tepsiye yayın, tepsideki muhallebinin yaklaşık 4 santim yükseklikte olmasına özen gösterin Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Servis esnasında isteğe göre gül suyu dökebilir, pudra şekeri ve çilek ile süsleyebilirsiniz.
11059
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.