Kurban Bayramı İçin Enfes Kavurma Önerileri!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çoban Kavurma

Malzemeler:
800 gr iri parçalı kuzu eti, 15-20 arpacık soğan, 5-6 diş sarımsak, 1 yeşil dolmalık biber, 1 kırmızı dolmalık biber, 3 domates, 1 -2 dal taze kekik, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber, 2 kırmızı biber

Hazırlanışı:
Soğanları soyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip iri zar şeklinde doğrayın. Kırmızı biberleri doğrayın. Sıvıyağını geniş bir tencerede ısıtıp etleri 5-6 dakika kavurun. Sırasıyla; soğan,sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.Sıcak servis yapın.
11729
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.