Kurban Bayramı İçin Enfes Kavurma Önerileri!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Bezelyeli Kavurma

Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı eti, yarım paket dondurulmuş bezelye, 1 adet havuç, 1 adet büyük boy soğan, 2 adet sivri biber, 2 adet domates, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Tereyağını bir tencereye koyup kızdırın, etleri ilave dip, rengi değişene dek kavurun, içine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı biçiminde doğranmış havucu, ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin. Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin, tuzunu ve karabiberini ekleyin, içine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin. İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin, etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten alarak servis yapın.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.