Kolay Yapılan Hafif Yaz Tatlıları

Güncellenme tarihi: 13.06.2017
Hazırlanışı

Şeker, irmik ve limon rendesi kuru halde karıştırılarak üzerine süt eklenir. Süt eklendikten sonra zerdeçal eklenerek orta hararetli ateşte koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.

Kaynayan irmik 2-3 dk sonra ocaktan alınır. Ve sıcak olarak ıslatılmış kek kalıbına dökülür.Soğuduktan sonra buzdolabına alınır. İyice soğuyana kadar bekletilir.

Soğuyan irmik, tepsiye ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Üzerine limon kabuğu rendesi serpilerek dilimlenir ve servis yapılır.
78627
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.