Kolay Yapılan Hafif Yaz Tatlıları
.
Bisküvili Çilekli Muhallebi
Muhallebisi için:• 4 su bardağı süt• 3 yemek kaşığı pirinç unu• 1 yemek kaşığı nişasta• Yarım su bardağı şeker• 1 paket vanilyaSüslemek İçin:• 2 küçük paket kakaolu bisküvi (8 tane)• 7- 8 tane cilek
Hazırlanışı
Muhallebi için vanilya hariç diğer malzemeler kaynayana kadar karıştırılır. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır. 2 3 dakika kaynadıktan sonra altı kapatılır. 1 paket vanilya eklenip karıştırılır. Daha sonra muhallebi üstüne rondoda çekilmiş kakaolu bisküvi, çilek ve muhallebi konur. Afiyet olsun.
Limonlu İrmik Tatlısı
• 1 litre süt• 9 yemek kaşığı irmik• 10 yemek kaşığı şeker• 1 limon rendesi• 1/3 çay kaşığı zerdeçal (zerdeçal renk vermesi açısından gerekli, tadından şüpheniz olmasın kokusu hissedilmiyor)Süslemek için:• Limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Şeker, irmik ve limon rendesi kuru halde karıştırılarak üzerine süt eklenir. Süt eklendikten sonra zerdeçal eklenerek orta hararetli ateşte koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynayan irmik 2-3 dk sonra ocaktan alınır. Ve sıcak olarak ıslatılmış kek kalıbına dökülür.Soğuduktan sonra buzdolabına alınır. İyice soğuyana kadar bekletilir.Soğuyan irmik, tepsiye ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Üzerine limon kabuğu rendesi serpilerek dilimlenir ve servis yapılır.
Kakaolu Muzlu Saray Sarması
Malzemeler..- 1 kilo süt- 1 paket kakao- 4 kaşık un- 1 bardak şeker- 1 kaşık tereyağ- 1 paket vanilya- büyük dikdörtgen fırın tepsisinden 1 tepsi, küçük fırınlar için olan dikdörtgen tepsilerden 2 tepsi kullanın.
Süt, un, şeker ve kakaoyu karıştırın ocağa koyun iyice koyulaşıp kaynayana kadar karıştırın, karıştırırken tel çırpma teli kullanın. Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın, içine tereyağ ve vanilyayı katıp çubuk blenderla veya çırpma teliyle iyice karıştırın.Dikdörtgen fırın tepsisine kakaolu muhallebiyi dökün güzelce eşit olacak şekilde yayın ve soğuması için bir kenara bırakın. İçi için bir paket kremşantiyi tarifine göre hazırlayın, soğuyan kakaolu muhallebinin üzerine dökün.Bekleyen(yaklaşık 4 saat beklemeli) tatlıyı eşit dikdörtgenler halinde kesin veortasına bir parça muz koyun. Ardından kakaolu yerden tutup sarmaya başlayın muzun etrafını bir kere dolansa yeter. Eğer değişik aromalı pudinglerle yapmak isterseniz kuru puding karışımına 2 kaşık un katmanız yeterli olur ve bir paket pudingle bir küçük tepsi tatlı çıkar.
Limonlu Vişneli Buzlu Pasta
Malzemeler:– 1 poşet krem şanti– 1 su bardağı süt– 1 kutu limonlu / vişneli jöle– 1 su bardağı toz şeker– 3 limon suyu / Yarım su bardağı vişne suyu– 1 limon rendesi (limonlu yapacaksanız)
Jöleyi kutunun arkasındaki tarife göre yapın. Ardından içine bir bardak toz şekeri ekleyin. Limon suyunun üzerini tamamlayarak, toplam 1.5 bardak soğuk suyu jölenin üzerine ekleyin. Limon kabuğu rendesini de koyabilirsiniz.Süt ile krem şantiyi hazırlayın. Jöle ile birleştirin. İkisini birden çırpın. Boza gibi bir kıvamı olması lazım. Islatılmış bir kalıba dökün ve buzdolabına koyun. Jöle ve krem şantili karışım birbirinden ayrılıyor, iki renkli bir pasta oluyor. Bir tabağa ters çevirerek ikram edebilirsiniz.
Creme Brulee Tarifi malzemeleri:
•3 yumurta sarısı (oda ısısında )•250 ml sıvı krema•100 ml süt (1 çay bardağından bir cm eksik)•50 gram şeker (yaklaşık yarım çay bardağı)•1 tane vanilya çubuğu
1.İlk olarak tencerenize, vanilya çubuğunu ortadan kesip içindeki ozutu bıçağın ters kısmıyla iyice çıkarın ve kalan çubuğu bir kaç parçaya kesip tencereye ekleyin, üzerine süt ve sıvı kremayı ilave edip bir taşım kaynatın.2.Kenara aldığınız karışımınızı 5 dakika dinlendirip içinden çubukları çıkarabilirsiniz.3.Benmari usulü hazırladığınız tencerenizin üst kısmına yumurta sarısı ve şekeri ekleyip tel çırpacak ile sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.4.Yumurta sarınız ve şeker iyice eriyip hafif koyu bir kıvam alınca son derece dikkatli bir şekilde azar azar sütlü karışımınızı ekleyerek karıştırmaya devam edin.5.Yaklaşık 5 dakika içinde gereken kıvamı almış olucaktır (boza kıvamında olacak)6.Kalıplarınıza Creme brulee pay edip diğer bir kalıbın veya tepsinin içine dizin, kalıplarınızın yarısına denk gelecek şekilde tepsinize su doldurup önceden ısınmış 140 derece fırında 60 dakika çekişmesini sağlayın.7.Bu bir pişirme metodudur yani su içinde sadece çekişecek bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim, servis etmeden önce yüzeyine şeker serpip elma şelalesi ile şekeri karemelize ederek servise hazırdır. (Elma şalalesi yok ise fırınınızın üst kısmında karemelize edebilirsiniz)