Kolay Yapılan Hafif Yaz Tatlıları

Güncellenme tarihi: 13.06.2017
1.İlk olarak tencerenize, vanilya çubuğunu ortadan kesip içindeki ozutu bıçağın ters kısmıyla iyice çıkarın ve kalan çubuğu bir kaç parçaya kesip tencereye ekleyin, üzerine süt ve sıvı kremayı ilave edip bir taşım kaynatın. 2.Kenara aldığınız karışımınızı 5 dakika dinlendirip içinden çubukları çıkarabilirsiniz. 3.Benmari usulü hazırladığınız tencerenizin üst kısmına yumurta sarısı ve şekeri ekleyip tel çırpacak ile sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın. 4.Yumurta sarınız ve şeker iyice eriyip hafif koyu bir kıvam alınca son derece dikkatli bir şekilde azar azar sütlü karışımınızı ekleyerek karıştırmaya devam edin. 5.Yaklaşık 5 dakika içinde gereken kıvamı almış olucaktır (boza kıvamında olacak) 6.Kalıplarınıza Creme brulee pay edip diğer bir kalıbın veya tepsinin içine dizin, kalıplarınızın yarısına denk gelecek şekilde tepsinize su doldurup önceden ısınmış 140 derece fırında 60 dakika çekişmesini sağlayın. 7.Bu bir pişirme metodudur yani su içinde sadece çekişecek bir gece dinlendirmenizi tavsiye ederim, servis etmeden önce yüzeyine şeker serpip elma şelalesi ile şekeri karemelize ederek servise hazırdır. (Elma şalalesi yok ise fırınınızın üst kısmında karemelize edebilirsiniz)
79278
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.