Kışın İçinizi Isıtacak Çay Tarifleri

Güncellenme tarihi: 08.12.2016
Melisa Çayı

Malzemeler;
1 çay kaşığı melisa
Bal


Tarif:

Eğer melisa çayını bitkinin kurutulmuş yapraklarından hazırlayacaksanız 1 büyük fincan çay için 1 çay kaşığı melisa yeterlidir. Suyu kaynattıktan sonra melisanın üzerine dökün ve 8-10 dakika demlenmesini bekleyin. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı biraz acı olabilir.

Süzdükten sonra sade veya balla tatlandırarak içebilirsiniz. Taze melisa yaprakları kullanacaksanız 1 büyük fincan için 1,5 çay kaşığı taze yaprak yeterli olacaktır
10341
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.