Kış Meyveleriyle Lezzetli Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 17.01.2017
Limonlu Bar

Malzemeler:

• 100 gr tereyağı
• 50 gr pudra şekeri
• 170 gr un
• 1 su bardağı toz şeker
• 6 yumurta sarısı
• 2 adet yumurta
• 3 adet limon
• 1 adet limon kabuğu rendesi
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Bir tutam tuz
• 3 yemek kaşığı krema
• Limon

Yapılışı:

Tabanı için bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra kare bir kaba koyup her yerine iyice yayıp buzdolabında yarım saat bekletin. Buzdolabında beklettikten sonra 180 derece fırına vererek 25 dakika pişirin. Bu sırada limonlu sosu için, bütün yumurtaları bir tencereye koyun. Üzerine şekeri, limon suyunu, limon kabuğunu ve tereyağını da ekleyip pişirin. Bu karışım pişip kıvamını aldıktan sonra, altını kapatıp krema ve tuzunu ekleyip karıştırın. Tabanı piştikten sonra fırından çıkarıp bu sosu üzerine dökerek yayın. Sonrasında tekrar fırına vererek 5-6 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine limon dilimleyerek servis edin.
20099
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.