Kış Meyveleriyle Lezzetli Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 17.01.2017
Greyfurtlu Fırın Sütlaç

Malzemeler:

• 1 kg. süt
• Yarım su bardağı pirinç
• Yarım çorba kaşığı pirinç unu
• 1.5 su bardağı şeker
• 3 adet orta büyüklükte greyfurt
• 2 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

İlk olarak pirincimizi yıkayıp, ılık suda 2 saat kadar bekletiyoruz. Bir su bardağı sütte pirinç ununu önce karıştırıp güzelce eziyoruz. Kalan Sütümüzü bir tencereye alıp içine pirinci ekleyip, içine pirinç unlu sütü de ekliyoruz, sonra orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynar gelince şekeri ekliyoruz, karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz. Suyunu sıktığımız Greyfurtları sütlacımıza ekliyoruz. 3-4 dk. kaynatıp ocaktan alıyoruz. Sütlacımızdan 2 kepçe kadar bir kenara ayırıyoruz. Kalanının toprak kaselere dağıtıyoruz. Ayırdığımız sütlaca yumurta sarılarını ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra Toprak kaselerdeki sütlaçların üzerine birer ikişer kaşık paylaştırıp dağıtıyoruz. Tüm toprak kaseleri içi su dolu fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dk. pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servise hazırdır.
20054
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.