Kış Meyveleriyle Lezzetli Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 17.01.2017
Ayva Tatlısı

Malzemeler:

• 3 adet ayva
• 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker
• 1 adet çubuk tarçın
• 10 adet karanfil
• Yarım su bardağından biraz fazla su
• Kaymak
• File antep fıstığı
• Yarım limon
• 1 lt kadar su

Yapılışı:

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun ve ikiye kesin, çekirdek yataklarını temizleyip tencereye dizin. Üzerine suyu koyup çekirdeklerin ve kabukların bir kısmını ekleyip 5 dakika kaynatın. Daha sonra şekeri ilave edip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Daha sonra ayvaları servis tabağına alıp tencerede kalan şerbeti ayvaların ortalarına paylaştırın. Son aşama olarak Ayva Tatlısı‘nın üzerine kaymak ve ceviz ekleyip servis edin. Afiyet Olsun.
19516
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.