Kış İçin Birbirinden Güzel 10 Tarif

Güncellenme tarihi: 13.12.2016
Balkabaklı Makarna

Malzemeler:

• 1 paket makarna
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 3 yemek kaşığı un
• 3 su bardağı süt
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
• 1 çay kaşığı çok ince kıyılmış sarımsak
• 1/2 su bardağı parmesan peyniri
• 1 su bardağı bal kabağı püresi

Yapılışı:

Fırını 375 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Derin bir tencereye su ve tuz koyarak kaynatın. Ardından kaynayan suya makarnaları ekleyin ve üzerinde yazan pişirme süresinden bir kaç dakika önce ateşten alın. Makarnayı süzerek bir kenarda soğumaya bırakın. Küçük bir sos tavasında tereyağını orta ateşte eritin. Eriyen yağa unu ekleyin ve kahverengileşmeye başlayana kadar kavurun. Kavurduğunuz unun üstüne yavaş yavaş sütü ekleyerek iyice karıştırın. Karışım sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz sosa tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve sarımsakları ekleyerek iyice karıştırın. Üzerine bal kabağı püresini ekleyerek bir süre daha karıştırmaya devam edin. En son peynirleri de ekleyin ve peynirler eridikten sonra ocağın altını kapatın. Hazırlamış olduğunuz sosu fırın kabına koyduğunuz makarnaların üstüne dökün. Tercihen üzerine biraz daha parmesan peyniri ekleyerek önceden ısıtmış olduğunuz fırında 20-30 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarmaya başladığında fırından çıkartın. Servis tabaklarına aldığınız bal kabaklı makarnayı, sıcak olarak bekletmeden servis edin.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.