Kilo Aldırmayan Yulaflı Kek Tarifleri

Güncellenme tarihi: 24.07.2017
Yapılışı

İlk olarak fırınımız 180 dereceye ayarlayalım. Sonra bir kek kalıbını yağlayalım kenarları da dahil olmak üzere, içine un serpelim, fazla unu silkeleyelim. Sütümüzü küçük bir kapta kaynatalım, sonra başka bir kaba koyduğumuz yulaf ezmesinin üzerine aktaralım sütümüzü. Karıştıralım yaklaşık yarım saat tezgahta yulafımızı sütün içinde bu şekilde bekletelim. Yarım saat bekledikten sonra zaten yulaf sütü çekip, şişecek lapa bir görünüme kavuşacaktır. Bir kabın içine fındık içi ve kuru üzümü aktaralım, üzerine bir tatlı kaşığı un serpelim kenarda beklesin. Unu, kabartma tozunu, tuzu tarçını eleyerek bir kaba alalım tezgahta bu da beklesin.Sonra bir kabın içine tereyağını ve şekeri aktarıp, mikser ile güzelce çırpalım krema görünümüne ulaşana kadar yani. Sonra içine yumurta ekleyelim, mikserde çırpalım iyice. Bir paket vanilya ekleyelim, tekrar çırpma teli ile çırpalım. Çırptığımız bu karışımın içine sütlü yulaf karışımını ekleyelim. Bir spatula ile karıştıralım. Sonrasında elediğimiz unlu karışımı bu karışıma aktaralım, yine spatula ile karıştıralım. Çok fazla karıştırmayın bu aşamada yavaşça karıştırın. En son olarak da kuru yemiş karışımını ekleyelim, homojen bir karışım elde edene kadar spatula ile karıştıralım. Bu aşamada çok karıştırmayın, sadece kuruyemişler karışsın yeter. Karışımı, yulaflı kek hamurunu, yağlayıp unladığımız kek kalıbına aktaralım meyilli olarak,sonra da fırına verelim. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk. kadar kontrollü olarak pişirelim.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.