Kilo Aldırmayan Yulaflı Kek Tarifleri

Güncellenme tarihi: 24.07.2017
Yapılışı

Kek karıştırma kabınıza 3 yumurtayı sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpma teli ile çırpın. Katı malzemeleri bir kasede karıştırın, yulaf , kepekli un, beyaz un toz şeker , kabartma tozu ve karbonat Not toz şekeri sıvı gıdalara karıştırmayın katı gıdalar ile beraber ekleyeceksiniz. Sıvı gıdalara katı gıdaları azar azar ekleyip karıştırın, üzerine damla çikolataları ekleyin , bu malzemeler ile 8-10 adet kek çıkıyor. Kek kalıplarına paylaştırın, fırını önceden ısıtıp 170 dereceye ayarlayın. Kek kalıplarını fırın tepsisine yerleştirip, fırına verin. Kekler kabarıp 30 dakika piştikten sonra kürdan yardımıyla kontrol edin , kürdan ıslaksa kuru çıkana kadar pişirin. Soğuyunca servis edin.
49909
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.