Kasım Ayı Sebzeleriyle Mükemmel Tarifler!

Güncellenme tarihi: 07.11.2016
Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

1 adet orta boy kereviz
2 adet patates
1 adet soğan
2 adet havuç
Zeytinyağı
Tuz

Terbiyesi için;

1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon tuzu ya da 1 adet limon suyu
Sıcak su

Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı:

Patatesleri, kereviz kafalarını ve havuçları küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz. İçerisine yemeklik doğranmış soğanı ilave ediyoruz. Soğan kavrulduktan sonra kerevizin sap ve yapraklarını ince doğrayıp iyice yıkayıp tencereye alıyoruz. Bir iki karıştırıp içerisine üzerini kaplayacak şekilde sıcak suyu ve tuzunu koyuyoruz. Terbiyesi için kavanoza un, limon ve yumurta sarısını koyup iyice çalkalıyoruz. Kerevizler pişince terbiyesini de döküp 5 dk daha kaynatıyoruz Yemeğimiz hazır, afiyet olsun.
62978
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.