Kasım Ayı Sebzeleriyle Mükemmel Tarifler!

Güncellenme tarihi: 07.11.2016
Malzemeler

Yarım lahana
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan

Kapuska Tarifi Yapılışı:

Sıvıyağı tencereye alarak yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Doğramış olduğunuz lahanayı da ilave ederek lahanalar suyunu çekene kadar kavurun. Lahanaların hepsi tencereye bir kerede sığmayabilir, bu yüzden yavaş yavaş tencere de yer açıldıkça ekleyebilirsiniz. Çünkü kavrulan lahanalar küçülecek tencerede yer açılacaktır. Lahanalar iyice kavrulduktan sonra pirinci, sıcak suda ezmiş olduğunuz salçayı, tuzu ve lahanaların üzerine gelecek kadar sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatığı kapatın, kısık ateşte aralıklı zamanlarda kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun..
62643
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.