Kasım Ayı Sebzeleriyle Mükemmel Tarifler!

Güncellenme tarihi: 07.11.2016
Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

2 adet orta boy lahana.

İçi İçin:

4 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
1 kg yağsız dana kıyma
2 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı sıvı yağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)
Yarım demet taze nane (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz

Üzeri İçin:

Sarmaların üzerini kapatacak kadar sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı

Lahanaları ters çevirip koçan kısmını bıçakla honi şeklinde keserek çıkartalım.Büyük bir tencereye bolca su koyalım ve orta ateşte suyu kaynatalım.Yaprak yaprak ayırdığımız lahanaları 4-5 dakika suda haşlayalım. Haşlanan lahana yapraklarını süzgeçe alalım. İçi için; bir kaba tüm malzemeyi koyup tahta kaşıkla iyice karıştıralım. (kıyma da çiğ olarak eklenecek) Lahana yapraklarının sert damar kısmını bıçakla kesip ayıralım.Çıkardığımız lahana parçalarını tencerenin tabanına yerleştirelim. Yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar koparıp uç kısmına bir tatlı kaşığı kadar kıymalı harçtan koyalım. Yaprağın kenar kısımlarını kapatıp sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde saralım ve tencereye dizelim. Geniş bir kaseye biraz sıcak su ve 1 yemek kaşığı domates salçasını koyalım ve salçayı suda eritelim. Salçalı suyu sarmaların üzerinde gezdirelim. Sonra sarmaların üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edelim. 2 yemek kaşığı tereyağını minik minik sarmaların üzerine paylaştıralım. Sarmaların üzerini porselen bir tabak ile kapatalım.Su kaynamaya başlayınca sarmaları kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
62597
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.