Kasım Ayı Sebzeleriyle Mükemmel Tarifler!

Güncellenme tarihi: 07.11.2016
Balkabağı Köftesi

Malzemeler:

600 gr. Balkabağı
1 küçük demet dereotu
1 küçük demet maydanoz
1 orta boy kuru soğan
1 yumurta
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı acı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin: 1 su bardağı zeytinyağı

Balkabağı Köftesinin Yapılışı:

Soyulmuş balkabağı dilimini rendenin iri gözünden rendeleyin. Soğanı da rendeleyip, soğanın suyunu elinizle sıkın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp ekleyin. Un, tuz ve baharatları da ekleyip tamamen karışana kadar yoğurun. Harçtan 1 yemek kaşığı kadar alıp, avuç içinizde bastırarak yassı köfteler elde edin. Tavada ısınmış olan yağın içine köfteleri dizin. Orta veya kısık ateşte altlı üstlü kızartın. İster sade olarak, ister sarımsaklı yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz.
63017
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.