Kasım Ayı Sebzeleriyle Mükemmel Tarifler!

Güncellenme tarihi: 07.11.2016
Balkabaklı Poğaça

Malzemeler ( bu ölçülerle 2 büyük fırın tepsisi çıkıyor)

2 su bardağı balkabağı püresi
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
Tuz, 8, 8.5 bardak kadar un
İstediğiniz bir iç malzemesi (patates)

Balkabaklı Poğaçanın Yapılışı:

Balkabağını çok az su koyup iyice pişirin. Hafif ılınınca robottan geçirin. 2 su bardağı püreyi yoğurma kabına alın. Un haricindeki diğer malzemeleride ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örtüp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde alıp elinizde hafif açın. Hamur ele yapışıyorsa elinizi yağlayın. İç malzemenizden (Ben patatesli iç kullandım) hamurun ortasına biraz koyup hamuru çok bastırmadan kapatın. Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam veya haşhaş serpip kabarana kadar bekleyin. Kabaran poğaçaları 200 derecede kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız poğaçaları bir örtünün içine koyup, üzerlerini kabatın ki, yumuşak kalsın.

Patatesle Yapılabilecek 10 Enfes Tarif!
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.