İftarda Kilo Aldırmayan Yemek Tarifleri

Güncellenme tarihi: 24.05.2017
Mantarlı Pirinç Pilavı

Malzemeler:
2 su bardağı kepekli pirinç
400 gr. mantar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz


Yapılışı:

Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzdükten sonra bir kaba alın. Üstünü örtecek kadar sıcak su ekleyip bırakın o kabın içinde 15 dakika kadar kafasını dinlesin. Ortadan ikiye böldüğünüz mantarları yüksek ateşte zeytinyağıyla kavurun. Tereyağını ve yıkanmış kepekli pirinci ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Üstüne 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Kaynadıktan sonra üstü kapalı halde pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra demlenmesi için kapakla tencerenin arasına kağıt havlu yerleştirip kısa bir süre bekleyin.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.