İftarda Kilo Aldırmayan Yemek Tarifleri

Güncellenme tarihi: 24.05.2017
Taze Ot Soslu Izgara Biftek

Malzemeler:
4 dilim dana biftek
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal kekik
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber


Sosu İçin:

Yarım demet maydanoz
2 dal biberiye
2 dal kekik
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber


Yapılışı:

Soğanı rendeleyin. Derin bir kaseye soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 dal kekik, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırın. Biftek dilimlerini sos içinde 2 saat bekletin. Izgarayı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Biftekleri ızgaraya alın. Her iki yüzünü de kızartın. Pişmeye yakın tuz serpin. Pişen kuzu etlerini servis tabağına alın. Sos için zeytinyağı hariç tüm malzemeyi mutfak robotunda karıştırın. Son olarak zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırın. Etlerin üzerine paylaştırıp sıcak servis yapın.
165693
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.