İftar İçin Fıstık Gibi Tarifler!

Güncellenme tarihi: 13.06.2017
Fıstıklı kuzu kol dolması

Malzemeler:

100 gram yeşil fıstık, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 dilim beyaz ekmek içi, 1/2 çay kaşığı karabiber, 750 gram kuzu kıyması (2 defa çekilmiş), 1 adet kuzu kolu (1,5 kiloluk)

Yapılışı:

Yeşil fıstığı kaynar suda 1 dakika kaynatıp süzdürünüz ve kabuklarını soyunuz. 2 dilim ekmeğin kabuklarını soyup bol suda 5 dakika ıslayıp iyice sıkıp kıymanın içine ilâve ediniz. Yeşil fıstığı, tuzu, biberi ilâve edip 3-4 dakika iyice yoğurunuz. Kuzu kolundaki ince kemiği çıkarıp, kolu pirzola demiri ile biraz vurarak yassıltınız.

Tam inciğin önünden başlayarak kolun sonuna kadar kıymayı iri bir patlıcana yerleştirir gibi kolun tam ortasına yerleştiriniz. İki tarafından kolun etlerini birbirlerinin üzerine kapatıp bir sicimle dikkatlice kıymayı dışarı çıkarmadan sıkıca sarınız. Kol dolmasını uygun bir tepsiye koyup tuz, biber ve biberiye otunu serpip, üzerini sarmısakla biraz ovup sarımsağı atınız.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.