Her Kadının Mutlaka Bilmesi Gereken Tarifler

Güncellenme tarihi: 20.03.2017
Pırasalı Arnavut Böreği:

Malzemeler:

• 6 su bardağı un
• Bir tutam tuz
• Aldığı kadar su
• 2 adet kuru soğan
• 500 gr dana kıyma
• 500 gr ıspanak
• 1 su bardağı su
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 250 gr tereyağı
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

Önce hamuru (un, tuz ve su) yoğurup ele yapışmayan bir kıvamda, üzerini örterek dinlenmeye bırakın.Soğanları küçük küçük doğrayıp kıyma ile birlikte kavurun. Salça ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanakları yıkayıp ince ince kesin, soğanların bulunduğu tencereye ilave edin. Pişmeye yakın su ekleyip, altını kapatıp soğumaya bırakın. Hamuru ikiye bölüp alt için 12, üst için 10 beze hazırlayıp üzerini örtün. Her bezeyi merdane ile yaklaşık küçük yemek tabağı büyüklüğünde açıp üzerini yağlayarak üst üste koyun. Her bezeyi açıp koyarken elimizle ortasından kenarlarına doğru büyüterek yapıyoruz bu işlemi. 12 tane olduğunda tepsiyi yağlayın. Tepsinizin büyüklüğüne göre elimizle esneterek tepsiye yayın. Üst içinde aynı işlemleri yapın. Tepside bulunan 12 beze den açtığımız hamurun üzerine, hazırladığınız iç harcı her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz. Diğer 10 beze den açtığımız hamuru üzerine kapatıp alttaki hamurun kenarını üste getirerek kapatıyoruz içine akmaması için. 170 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Fırın ısı ayarı ve pişme süresi fırınlara göre değişebileceği için kontrollü pişirmekte fayda var. İçinde bulunan kıyma ve kullandığımız yağ ve baharat oranları kesinlikle sizin isteğinize göre değişebilir. Afiyet olsun.
35426
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.