Her Kadının Mutlaka Bilmesi Gereken Tarifler

Güncellenme tarihi: 20.03.2017
Et Suyu Çorba:

Malzemeler:

• Kemikli dana eti
• 1 litre su
• 1 yumurta sarısı
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 5-6 diş sarımsak
• Tuz
• Tereyağ
• Toz kırmızıbiber

Yapılışı:

Kemikli eti düdüklü tencerede 1 litre su ile 45 dakika haşlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup unu ekleyelim. Kısık ateşte hafif kavuralım. Çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştırarak kemik suyunu una ilave edelim hızlı karıştırmalıyız unlar topak olmasın. Kemiklerin üzerindeki minik etleri ayıralım. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpalım. İsterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz. Güzelce çırpın kaynamakta olan et suyundan azar azar ekleyip ılımasını sağlayın. Ve çorbaya ilave edin. Sürekli karıştırın ki kesilmesin. Kemiklerden ayırmış olduğumuz etleri de çorbaya ekleyin tunu ekleyip 10 dakika kaynatıp kapatın. 1 kaşık tereyağını eritin toz kırmızı biber ekleyin ocakta hafif kızdırın. Servis ederken kaselerin üzerinde gezdirin.
36001
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.