Her Kadının Mutlaka Bilmesi Gereken Tarifler

Güncellenme tarihi: 20.03.2017
Nefis Balkabağı Tatlısı:

Malzemeler:

• 1 kg kabak
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 adet karanfil
• Dövülmüş ceviz

Yapılışı:

Balkabağını karpuz gibi dilimliyoruz ve çekirdeklerini çıkartıp kabuğunu soyuyoruz ve yıkanarak 2-3 parmak kalınlığında doğruyoruz. Yeterince geniş bir tencereye aralarına şeker serperek kabakları diziyoruz ve bir gece ağzı kapalı bir vaziyette şekeri emmesi için bekletiyoruz. Bir gece bekledikten sonra kabaklar suyunu salacağı için ayrıca pişirirken su koymaya gerek yok. Kabaklar orta ateşte yumuşayıncaya kadar ağzı kapalı olarak pişiriyoruz. Pişirme esnasında arzu ederseniz karanfil ekleyebilirsiniz. Kabaklar piştikten sonra 10 dakika iyice koyulaşması için ağzı kapalı olarak pişiriyoruz. Daha sonra soğutup üzerine dövülmüş ceviz ekleyerek servis edebilirsiniz.
36056
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.