Evde Pizza Yapma Rehberi

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
HAMUR NASIL YAPILIR?

İyi bir pizza hamurunun sırrı ne çok kalın ne de çok ince olmasındadır. O yüzden de hazırlarken belli ölçülere kesinlikle uymayı gerektirir.

Neye İhtiyacın Var?

• 4.5 çay kaşığı kuru maya • 720 ml ılık su • 1.5 kg un • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

• Beş dakika kadar kuru mayanın ılık suda çözülmesini bekle.

• Una tuzu katarak karışımı düz ve geniş bir yüzeye dök. Oltasında hatif bir çukur aç ve mayayla suyu buraya boşalt. Sonra da hamur kendini toparlayana kadar elinle yoğurmaya başla. 7-8 dakika kadar avuç içlerinle hamuru yoğurmaya devam et ve hacmi kendi kendine iki katına çıkana kadar oda sıcaklığında dinlenmeye bırak (yaklaşık iki saat). Artık hamuru içindeki tüm hava kabarcıklarının dışarı çıktığından emin olana kadar yumruklamaya başlayabilirsin. Hamuru dört eşit parçaya böl ve her birini yuvarla. Bir, iki saat daha beklemeleri için buzdolabına koy.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.