En Lezzetli Makarna Tarifleri
.
Ispanaklı ve domates soslu makarna salatası tarifi
Gerekli malzeme:1 paket dirsek makarna, 2 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için:300 gr ıspanak, 200 gr lor peyniri 2 diş sarımsak, 3 domates, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Makarnayı dişe gelecek şekilde haşlayın. Üzerine zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Sos için tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 diş ince doğranmış sarımsağı ekleyip pişirin. ince doğradığınız ıspanağı ilave edip karıştırın. Ispanak yumuşayınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra lor peynirini ekleyip karıştırın. Ayrı bir tavada kalan zeytinyağı, ince doğradığınız sarımsak ve yemeklik doğradığınız domatesi ilave edip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine ıspanaklı sosu ve domatesli sosu ekleyip harmanlayın. Servis yapın.
Ton balıklı makarna salatası
Gerekli malzeme:Yarım paket haşlanmış penne makarna, 200 gr ton balığı, 7-8 siyah zeytin, 200 gr kiraz domates, 2-3 dal taze fesleğen, 4-5 dal maydanoz, zeytinyağı Sos için:4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 diş kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Derin bir salata kasesine haşlanmış makarnayı alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri, zeytinle ince kıydığınız maydanozu ve ince kıyılmış fesleğeni ekleyip harmanlayın. Ton balığı da ekleyin. Sos için gerekli malzemelerini blenderi ile karıştırın. Salatanın üzerine sosu gezdirip servis yapın.
Pesto soslu makarna
Gerekli malzeme:1 paket spagetti makarna, 2 yemek kaşığı zeytinyağıSos için:1 çay bardağı zeytinyağı, 1 demet fesleğen, 25 gr dolmalık fıstık, 2 diş sarımsak, kiraz domates, 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri, fesleğen, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Makarnayı üzerindeki tarife göre dişe gelecek şekilde haşlayın ve süzün. Üzerine zeytinyağını ekleyip karıştırın. Sos için blender kabına sarımsak, fesleğen yaprakları ve dolmalık fıstığı ekleyip karıştırın. Zeytinyağını yavaş yavaş malzemeye ekleyip blender ile karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Makarnayı ve sosu derin bir kapta karıştırın. Servis tabağına alın. Fesleğen yaprakları, ikiye böldüğünüz kiraz domates ve iri rendelenmiş parmesan peyniri ilave edip servis yapın.
Ricotta peynirli ravioli
Gerekli malzemeler:2 yumurta , 2 su bardağı un, yarım yemek kaşığı zeytinyağı İç harcı için200 gr ricotta peyniri, 1-2 dal ince kıyılmış taze fesleğen, tuz, karabiber Üzeri için:1 yumurta akı, 1-2 dal taze fesleğen, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, kiraz domates
Hazırlanışı:
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğurun (hamuru toparlamakta sorun yaşarsanız 1 yemek kaşığına yakın su ilave edebilirsiniz). Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Peynirli harcı hazırlayın. Hamuru üçe bölüp yuvarlayın. Çok az un serperek merdane yardımıyla açın. Üzerine yumurta akı sürün. Hamurun yarısına aralıklı olarak harçtan 1 tatlı kaşığı aktarın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Tırtıklı bıçak ile kare şeklinde kesin. Tencerede yeteri kadar su kaynatın. Hazırladığınız ravioleleri tencereye alıp 4-5 dakika haşlayın. Ayrı bir tavaya zeytinyağını ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyip soteleyin. Haşladığınız raviolileri tavaya ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Ocaktan almaya yakın üzerine fesleğen yaprakları, ikiye kesilmiş kiraz domates ekleyip harmanlayın. Servis yapın.
Bolonez soslu makarna
Gerekli malzeme:1 paket penne makarna, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 400 gr kıyma, 1 soğan, 1 havuç, 1 kereviz sapı, 250 ml domates püresi, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz, 1 diş sarımsak, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Makarnayı dişe gelecek şekilde haşlayın. Zeytinyağını ekleyip harmanlayın. Ayçiçek yağı ile tereyağını tencerede eritin. Kıymayı ilave edip kavurun. Soğan ve sarımsağı rendeleyip kavurduğunuz kıymaya ilave edin. 3-4 dakika sonra rendelediğiniz havucu ve çok ince doğradığınız kereviz sapını ilave edin. Tüm malzeme yumuşayınca domates püresini, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Orta ateşte 5-6 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra maydanozu ilave edip karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu ekleyin. Fesleğen ve kiraz domates ile süsleyip servis yapın.
Taze otlu peynirli makarna
Gerekli malzeme:1 paket deniz kabuğu makarnası, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 300 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri, 1-2 dal taze kişniş, 1-2 dal taze kekik, 2-3 dal taze fesleğen, 6-7 dal taze maydanoz, 8-10 dal roka, iri rendelenmiş parmesan peyniri, tuz, karabiber