En Lezzetli Hurmalı Tarifler

Güncellenme tarihi: 31.05.2017
Bisküvili Hurma Tatlısı:

Malzemeler:

• 2 paket kakaolu petibör bisküvi
• 1 kilo Trabzon hurması
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 çorba kasesi fındık içi
• 3 yemek kaşığı mısır nişastası
• 3 çay bardağı süt
• 2 çorba kaşığı kakao
• Yarım su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

Hurmaların saplarını çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz. Eğer hurmaların çekirdekleri var ise çıkartıp doğrayıcı ya atıyoruz ve püre haline gelinceye kadar çeviriyoruz. Hurma püresini tencerenin içerisine alıyoruz. Üzerine şeker ile vanilyayı ilave ediyoruz. Ocağın üzerine alıp çırpma teli ile karıştırarak pişiriyoruz. Nişastayı geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine bir miktar su ilave ederek karıştırıyoruz. Bir taraftan hurmayı karıştırırken bir taraftan da nişastalı suyu ilave ediyoruz. Bir kaç dakika bu şekilde pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Sosunu hazırlamak için başka bir tencerenin içerisine sütü, kakaoyu ve şekeri koyuyoruz. Ocağın üzerine alarak çırpma teli ile karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Borcam bir tepsiye bir sıra kakaolu bisküvi diziyoruz. Üzerine bir miktar hurmalı krema döküp yayıyoruz. Bol miktarda fındık parçaları serpiştirip, bu şekilde üç kat bisküvi döşüyoruz. Tatlımız bir miktar soğuduktan sonra en son çikolatalı sos döküyoruz. Üzerine yine fındık serpiştirip kare dilimleyerek servis ediyoruz.
14301
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.