En Lezzetli Hurmalı Tarifler

Güncellenme tarihi: 31.05.2017
Hurmalı Fas Kurabiyesi:

Malzemeler:

• 125gr. tereyağı
• yarım su bardağı tozşeker
• 1 ufak çay bardağı sıvıyağ
• 1 adet yumurtanını beyazı
• yarım paket kabartma tozu
• yarım paket vanilya
• 1 yemek kaşığı yoğurt
• 3-4 su bardağı arası un
• Ceviz içi
• Robotta çekilmiş hurma
• 1 çay kaşığı tarçın
• Servis için pudra şekeri

Hazırlanışı:

Tereyağı ve tozşekeri hamur karıştırma kabında mikserle karışıp krema haline gelene kadar çırpın. (1-2 dakika) Sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumurta akını ve yoğurdu ekleyip karışıma yedirin. 3 su bardağı unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte karışımın üzerine eleyip karıştırın. Ele yapışmayan orta sert bir hamur elde edene kadar un ilave ederek hamuru elinizle yoğurun. İç malzemeleri karıştırın. Cevizden büyük bir parça hamur alıp avucunuzda bastırarak açın. Hurmalı içten tatlı kaşığı kadar koyup kapatın ve oval olacak şekilde hafif yuvarlayarak düzeltin. Az yağlı tepsiye bu şekilde kurabiyeleri dizin. Çatalla bastırarak verev çizgiler elde edin. Isıtılmış 170C derece fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirin. Ilınınca pudra şekeri eleyip servis yapın.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.