En Lezzetli Çorba Tarifleri

Güncellenme tarihi: 04.06.2017
Borş Çorbası

Malzemeler:

* 1 kilo kemikli et,
* 1 adet orta boy soğan,
* 1 adet havuç,
* 1 adet kırmızı pancar,
* 1 adet büyük patates,
* 1 adet domates,
* 1 adet yeşil biber,
* 500 gram beyaz lahana,
* Tuz,
* Karabiber,
* Pul biber,
* 2-3 defne yaprağı,
* Et suyu,
* 1 tutam maydanoz.

Yapılışı:

Kemikli dana etine tuz ve su ilave edip yumuşayana kadar pişirelim. Piştikten sonra eti kemiklerinden ayırıp doğrayalım. İnce ince doğradığımız soğan ile eti birlikte kavuralım. Üzerine ince ince doğradığımız biberi ve domatesi ilave edip kavurmaya devam edelim. Sonra rendelediğimiz havucu ilave edip kavuralım. Daha sonra çok ince doğradığımız lahanayı ilave edip az kavuralım. Son olarak sebzelerin üzerini geçecek şekilde et suyunu, küp şeklinde doğradığımız patatesi, defne yaprağını, pul biberi ilave edelim. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Üzerine maydanoz serpip soğuk ya da sıcak olarak servis yapalım.
38593
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.