En Lezzetli Çorba Tarifleri

Güncellenme tarihi: 04.06.2017
Çeşm-i Nigar Çorbası

Malzemeler:

* 1 su bardağı kırmızı mercimek,
* 1 adet soğan (rendelenmiş),
* 1 yemek kaşığı tereyağı,
* 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
* 1 yemek kaşığı un,
* Sıcak su,
* Tuz.

Terbiyesi İçin:

* 1 adet yumurta sarısı,
* Yarım limon suyu,
* 1 su bardağı süt.

Sosu İçin:

* 1 yemek kaşığı tereyağı,
* 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
* 1 tatlı kaşığı salça,
* Nane,
* Pul biber.

Yapılışı:

Kırmızı mercimeği tencereye alalım. Üzerini geçecek şekilde su ilave edip iyice haşlayalım. Başka bir tencereye tereyağını, sıvı yağı ve soğanı ilave edip kavuralım. Üzerine unu ilave edip 1-2 dakika kavuralım. Sonra haşladığımız mercimeği ve suyunu ilave edelim. Son olarak tuzunu ilave edip 15 dakika orta ateşte kaynatalım. Mercimeğin suyu yok ise mercimeklerin üzerini geçecek şekilde tekrar su ilave edelim. Süre sonunda blenderdan geçirip koyuluğunu kontrol edelim ve gerekirse su ilavesi yapalım. Terbiyesi için; bir kaseye yumurta sarısını, llimon suyunu ve sütü koyup iyice çırpalım. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edip 1 taşım daha çorbamızı kaynatalım. Sosu için; tavaya tereyağını, sıvı yağı ve salçayı koyup kavuralım. Üzerine naneyi ve pul biberi ilave edip 1-2 dakika kavuralım. Hazırladığımız sosu çorbanın üzerine gezdirerek dökelim. Çeşm-i Nigar Çorbamızı sıcak sıcak servis edelim.
38600
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.