En Lezzetli Çorba Tarifleri

Güncellenme tarihi: 04.06.2017
Balık Çorbası

Malzemeler:

* 3 adet levreğin kafası-kuyruğu-iskeleti,
* 1 adet havuç,
* 1 adet kuru soğan,
* 1 adet patates,
* 2 diş sarımsak,
* 9-10 tutam maydanoz,
* Tuz,
* Karabiber,
* 6 su bardağı su.

Terbiyesi İçin:

* 1 adet yumurta sarısı,
* Yarım limonun suyu.

Yapılışı:

Balığın kafasını,kuyruğunu ve iskeletini güzelce temizleyip yıkayalım. Kuru soğanın, havucun ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım. Sarımsakları ince ince doğrayalım. Maydanozları iri iri doğrayalım.Bütün malzemeyi tencereye alalım. Üzerine karabiberi, tuzu ve suyu koyalım. Malzemeler yumuşayana kadar kaynatalım. Ocaktan aldıktan sonra içinden balığın kafasını, kuyruğunu ve iskeletini çıkaralım. Sonra üzerlerindeki eti ayıklayalım. Sebzeleri kalın delikli süzgeçten geçirelim. Çorbayı tekrar ocağa alalım. Bir kaseye yumurta sarısını ve limon suyunu koyup karıştıralım. Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp terbiyenin içine döküp terbiyeyi ılıştıralım ve çorbaya ilave edelim. Terbiyeyi ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatalım. Baharatını ve tuzunu kontrol edip ocaktan alalım. Servis sırasında ayıkladığımız balık etinden bir tatlı kaşığı kadar çorba kaselerine ilave edelim. Levrek soteyi yapınca elimde kalan kafa iskelet ve kuyruk kısmını değerlendirip nefis bir çorba yaptım.
38592
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.