En Leziz Aşureli Tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Pekmezli Aşure

Malzemeler

- 1 su bardağı dövme (aşurelik buğday)
- Yarım su bardağı geceden ıslatılmış nohut
- Yarım su bardağı geceden ıslatılmış fasulye
- Yarım su bardağı loğlaz (börülce)
- 2 su bardağı şeker(isteğe göre değişir)
- 5 yemek kasığı şirin pekmez
- 3 adet karanfil
- Yarım çay kasığı tarçın
- Kuru İzmir üzümü
- Fıstık içi
- Badem
- İncir
- Ceviz

Yapılışı:

Bir gün öncesinden dövme bir taşım kaynatılarak ağzı kapalı bir şekilde bekletilir. Ertesi gün nohut, fasulye, ve loğlaz ayrı ayrı 20 dakika pişirilir. Küp küp doğranmış kayısı, incir, fıstık içi badem ve üzüm suda 15 dakika bekletilir. Dövme bir tencerede 30-35 dakika pişirilir. Bütün malzemeler dövmenin bulunduğu tencereye dökerek karıştırılır. şeker ve pekmezde eklenerek 30 dakika kaynatılır. Kayısı, üzüm, badem, incir, fıstık içi ilave edilir. Servis yaparken üzerine ceviz ilave edilir
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.