En Leziz Aşureli Tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Aşure Kurabiye:

Malzemeler:

Hamuru İçin
-125 gr margarin
-125 gr tereyağı
-1 çay bardağı sıvı yağ -1 çay bardağı yoğurt
-2 yumurta (Sarısı içine akı üzerine)
-1 çay bardağı şeker
-1, 5 paket kabartma tozu
-yumuşak bir hamur kıvamında olacak kadar un.


İçi İçin
-100 gr kayısı
-100 gr kuru incir
-100 gr kuru üzüm
-3 elma
-1 su bardağı şeker
-1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin

-yumurta akı
-1 su bardağına yakın çekilmiş, kavrulmuş fındık
-1 su bardağı pekmez


Yapılışı:

Öncelikle iç malzememizi hazırlarız. İnciri, kayısıyı ufak ufak doğrarız. Üzümü de katar, bunları suyun içinde bir saat bekletiriz. Yumuşamaları için. Bir saat sonra süzgece boşaltırız. Diğer tarafta bir tencereye elmaları rendeleriz. Süzgeçdekileri de elmalarla karıştırır, suyunu çekene kadar pişiririz. Suyunu çekince şekeri ve tarçını ilave eder 5 dakikada bu şekilde karıştırdıktan sonra altını kapatırız. Hamuru için olan malzemelerin hepsini un ve kabartma tozu hariç karıştırırız. Sonra unu ve kabartma tozunu ilave eder, yumuşak bir hamur yaparız. Ceviz büyüklüğünde hamur alarak yuvarlak açar ve içine hazırladığımız malzemeden 1 tatlı kaşığı koyarız. Sonra yuvarlak bir şekilde kapatırız. Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştiririz. Üzerine fırçayla yumurta akını sürdükten sonra elimize aldığımız fındık parçalarını üzerine koyarak hafifçe bastırırız. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiririz. Fırından çıkar çıkmaz sıcakken üzerine önce orta kısmına 1 çay kaşığı pekmez koyarız. Ben keçi boynuzu pekmezi kullandım. Siz hangisini arzu ederseniz onu kullanın. Sonra kaşığa pekmez alarak kurabiyenin üzerine yıldız şeklinde akıtırız. Ortaya fazla koyarsanız dağınık akıyor. O yüzden biraz itina gerektiriyor. İnce uçlu bir şişeye koyarak da akıtabilirsiniz. Hem görsel, hem çok lezzetli bir kurabiye.
42339
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.