En Leziz Aşureli Tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Aşure Çorbası

Malzemeler:

- 4-5 kepçe pişmiş buğday, nohut fasulye karışımı
- 1 büyük kase yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı veya tereyağ zeytinyağı karışımı
- 1 tatlı kaşığı nane
- tuz, yeterince sıcak su

Yapılışı:

Aşurenizi pişirirken 4-5 kepçe buğday nohut fasulye karışımından ayırın. Ayrı bir tencereye koyup üzerine koyuluğunu açmak için kaynamış su ilave edip karıştırın. Bir kaseye yoğurt yumurta ve unu koyup çırpın. Çorbanın suyundan azar azar karıştırırken ekleyip yoğurtlu terbiyeyi ılıtın. İnce akıtarak çorbaya karışımı yedirin. Bir yandan çırpmayı unutmayın. Bir taşım kaynadıktan sonra gerekirse sıcak su ilavesi ile koyuluğunu ayarlayın. Bir tavada yağ ile naneyi hafif yakıp üzerine dökün ve servis yapın.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.