En Leziz Aşureli Tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sütlü Aşure

Malzemeler

- 1 kg. Süt
- 4 dolu kaşık nişasta
- 1 bardak şeker
- 1 avuç kuru üzüm
- 10 adet kuru incir
- 10 adet kuru kayısı
- Antep Fıstığı

Yapılışı:

Tüm kuru meyveleri ve elmaları küp küp doğrayın. Sütten bir bardak ayırın ve nişastayı o bir bardakta eritin. Kalan süt ve şekeri şeker eriyinceye kadar kaynatın. Nişastalı sütü de süte ilave ederek kaynatmaya devam edin. Koyulaşmaya yakın doğradığınız kuru meyveleri ve elmayı ilave edin. Bir kaç dakikada meyvelerle karıştırmaya devam edin ve kaselere doldurun. Soğuyunca fıstık, tarçın veya hindistan cevizi seçim size kalmış süsleyip servis edin.

Sonbahar'da İçinizi Isıtacak 10 Tatlı !
42343
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.