En Leziz Aşureli Tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Aşure Kek

Malzemeler:

-8-10 tane kuru siyah erik
-10 tane kuru kayısı
-5 tane kuru incir
-8-10 tane kuru hurma
-2 yemek kaşığı kuru üzüm
-3 tane yumurta
-125 gr eritilmiş tereyağı
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı mısır unu (nişasta değil)
-Yarım su bardağı fındık (tuzsuz)
-Yarım su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
-Yarım su bardağı kabuksuz badem
-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
-Yarım su bardağı haşlanmış nohut
-2 su bardağı pudra şeker
-2, 5 su bardağı un (elenmiş)
-1 çay kaşığı vanilya
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı zencefil
-3 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Malzemeleri hazırlama şekline göre sıraladım. İlk önce kuru meyveleri küçük küçük doğrayın ve 10 dakika kaynar suda bekletin, sonra suyunu iyice süzün, gerekirse elinizle hafif sıkın. Ayrı bir kapta da yumurtayı, tereyağı / sıvı yağı, yoğurdu ve mısır ununu karıştırın 10 dakika dinlensin (mısır ununun biraz yumuşaması için). Yumuşamış meyveleri bu karışıma katın. Sonra sırayla diğer malzemeleri de ekleyin ve yağlanmış büyük boy borcama aktarın, elinizle yüzünü düzeltin. Harcın biraz katı olması gerekiyor (resimde de görünüyor), yoksa içinin malzemeleri tabana çöker, gerekirse biraz daha un katabilirsiniz (yalnız kullandığınız her bardak un için bir çay kaşığı da kabartma tozu eklemeyi unutmayın). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Tepsi içinde hafif soğuduktan sonra dilimleyin.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.