En Leziz Aşureli Tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Dövme Dondurmalı Aşure

Malzemeler:

- 1 kutu “Sade” Dövme Dondurma
- ½ su bardağı buğday ( haşlanmış)
- ½ su bardağı nohut ( haşlanmış)
- ½ su bardağı kuru fasulye ( haşlanmış)
- 4 adet kuru kayısı ( küp küp doğranmış)
- 4 adet kuru incir ( küp küp doğranmış)
- ½ su bardağı kuru üzüm
- ½ su bardağı fındık ( iri çekilmiş)
- ½ su bardağı badem(tuzsuz- iri çekilmiş)
- ½ su bardağı ceviz( iri çekilmiş)
- ½ portakalın suyu
- Limon ve portakal kabuğu rendesi
- ½ adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- ½ çay kaşığı zencefil
- ½ çay kaşığı tarçın
- nar taneleri

Yapılışı:

Nohut, buğday ve kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatıp haşlayın. Doğradığınız kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzümleri bir kabın içinde sıcak su ile ıslatıp 15 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp kenara alın. Derin bir kâseye dondurma dan hariç kalan tüm malzemeyi koyup karıştırın. Dövme dondurmayı buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletip yumuşatın. Dondurmayı ayrı bir kâsede tel bir çırpıcı veya el mikseri ile karıştırın. “Sade “ Dövme Dondurmayı Aşure malzemesine karıştırın. Hazırladığınız Dövme Dondurmalı Aşureyi servis tabaklarına alıp buzlukta servis etmeden önce en az 30 dakika bekletin. Üzerlerini taze nar taneleri ile süsleyip bekletmeden soğuk olarak servis edin.
42320
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.