Domatesi Kolay Soymanın 3 Yolu!
.
Domatesi genellikle kabuklarını soyarak tüketiyoruz. Bunun başlıca sebebi, domatesleri yetiştirirken kullanılan tarım ilaçları, kabuklarında bulunuyor.
Ocakta ısıtma yöntemi
Bu yöntem herhangi bir beceri gerektirmiyor. Domatesi iki çatalın ucuna geçirin. Ocaktaki ateşin üzerine hafifçe tutun. Bu sırada domatesin her yerinin aynı ısıyı alması için çevirin. Domatesin kabuğu hafifçe buruşmaya başladığında ateşten alın.
Sıcak Su Yöntem
Eğer kış ayları için şimdiden domates saklamak istiyorsanız., o zaman kilolarca domatesi soymanız gerekecektir. Çok sayıda domatesi soymak için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Büyük bir tencerenin içine su koyun ve ateşte kaynatın. Sonra bu sıcak suyu bir kaseye dökün ve istediğiniz kadar domatesi içine atın.
Bıçak Yöntemi
Bu yöntem yukarıdaki iki yöntem kadar iyi olmasa da bazı kadınlar tarafından tercih ediliyor. Bu yöntem için keskin bir bıçağa ihtiyacınız olacak.