Çilekle Yapılabilecek En Lezzetli Tarifler

Güncellenme tarihi: 10.07.2017
Kremayı, vanilyayı ve şekeri sos tenceresinde kaynamaya bırakın. Toz jelatinin üzerine ıslanacak kadar soğuk su ekleyin. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içine jelatini atın ve jelatin eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra karışımı geniş bir kaseye alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Yoğurdu oda sıcaklığına gelen karışıma ekleyin, iyice karıştırın.Karışımı bardakların yarısını geçecek kadar paylaştırın ve buzdolabına koyup donmalarını sağlayın. Bu sırada da 30 gr şekeri, çilek püresi ile birlikte ısıtın. 1 tatlı kaşığı toz jelatinin üzerine soğuk su dökün. Eriyen jelatini sıcak püreye ekleyip karıştırın ve daha sonra soğumaya bırakın. Soğuyan çilekli karışımı panna cotta’ ların üzerine paylaştırın ve tekrar donuncaya kadar buzdolabında bekletin. Rendelenmiş çikolata, nane yaprağı ve çileklerle süsleyerek panna cotta’ larınızı servis yapabilirsiniz.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.