Birkaç Dakikada Hazırlayabileceğiniz Yaz Tatlıları
.
Canınız tatlı çekti ve hazırlamaya vaktiniz yoksa işte sizlere 5 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik tatlı tarifleri...
Kaynak Fotoğraflar: Pinterest
Böğürtlenli Dondurma
Canınız tatlı bir şeyler çektiğinde ama karbonhidrat içeriği düşük bir şey yemek istediğiniz her zaman bu tarifi yapabilirsiniz.Malzeme Listesi4 fincan dondurulmuş böğürtlen (veya dilediğiniz herhangi bir meyve)1 fincan hindistan cevizi sütü (veya dilediğiniz özellikte süt)1/2 çay kaşığı şeker (veya bal vb. tatlandırıcı bir gıda)(1 Kişilik - 5 dakika)
Hazırlanışı
Dondurulmuş meyveleri, sütü ve tatlandırıcıyı blender'a koyup pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın. Tadına bakın ve dilerseniz biraz daha şeker ekleyin. Ve işte dondurmanız hazır, afiyet olsun!Püf NoktasıSüt yerine yoğurt, şeker yerine bal da kullanabilirsiniz.
Hazırlanışı
Muzları kalın olacak şekilde enine dilimleyin ve buzluğa koyun. Buzlukta en az 2 saat donmalarını bekleyin. Donmuş muz dilimlerini krema kıvamı alıncaya dek, yaklaşık bir dakika mutfak robotunda çekin. Krema kıvamını alınca 3 kaşık nutella ekleyin ve mutfak robotunda bir kez daha çekin. Karışımı 5 dakikalığına daha tekrar buzluğa koyun ve soğuk krema kıvamında servis edin. Eğer dondurmaya yakın bir kıvam isterseniz buzlukta daha uzun süre bekletin.Püf NoktasıSüslemeyi unutmayın!
Mikrodalgada Çilekli Pasta
Çilek sonuçta bir meyve. Bu da tarifi sağlıklı tatlılar kategorisine sokuyor değil mi? Malzeme Listesi3/4 su bardağı çilek1/4 su bardağı pudra şekeri1/3 su bardağı un1 yemek kaşığı beyaz şeker1/2 çay kaşığı kabartma tozu1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı süt(1 Kişilik - 5 dakika)
Hazırlanışı
Çilekleri doğrayın ve bardağa koyun. Üzerine pudra şekeri ilave edip karıştırarak birbirine yedirin. Ayrı bir kaba unu, beyaz şekeri ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Tereyağını ilave edip parmaklarınızla karışıma iyice yedirin. Sütü ilave edip karıştırın. Oluşan hamurumsu karışımı çileklerin üzerine koyun. (isteğe göre üzerine şeker serpiştirilebilir) Mikrodalga fırında yüksek güç seviyesinde 1,5-2 dakika pişirin. Ilık olmasını bekleyin çünkü fırından ilk çıktığında çok sıcak olacak.Püf NoktasıBu tarifle iki küçük bardakta iki kişilik servis de yapılabilir. Ancak hamur kabaracağı için bardağın 2/3'ünden fazlasını doldurmamaya dikkat edin.
Hazırlanışı
Küçük bir kapta krem peyniri, pudra şekerini, espresso'yu, kahve likörünü karıştırın. Pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Servis kasesine koyun ve üzerine kakao ve damla çikolata serpiştirip servis edin. Dilerseniz yanında en sevdiğiniz kurabiyelerle birlikte ikram edebilirsiniz.Püf NoktasıLezzetinin sırrı da kahve likörü kullanılmasında yatıyor.
Hazırlanışı
Kurabiyelerin yarısını çikolatalı kısımları yukarı gelecek şekilde pişirme kabına koyun ve kurabiyelerin üzerlerine birer adet marshmallow yerleştirin. Kurabiyelerin geri kalanını marshmallow'lu kurabiyelerin üzerine kapatın. Fırına atıp 300 derecede 5-7 dakika pişirin. Marsmallow'lar erimeye ve yumuşamaya başladı mı hazır demektir. Püf NoktasıKurabiyenizin çikolata kaplamalı olması önemli!
Hazırlanışı
Geniş bir kaba ananası, ekşi kremayı ve vanilyalı puding karışımını koyup karıştırın. Hazır kek kalıbının üzerine dökün ve eşit olarak yayın. Soğukta bekletin. Üzerini krem şantiyle süsleyip servis edin.Püf NoktasıKrem şantiyi dolapta beklettikten sonra kekin üstüne sürmeyi unutmayın.Kaynak: Mynet