Birbirinden Güzel Çilekli Tatlı Tarifleri!

Güncellenme tarihi: 24.04.2017
Çilekli Muhallebi İçin Malzemeler

1 kg süt,
1,5 su bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı margarin,
1 paket çilekli jöle,
1 kase çilek.

Bir tencereye sütü, toz şekeri, unu, nişastayı, margarini koyalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar, karıştırarak pişirelim. Kare yada dikdörtgen bir tepsiyi ıslatalım ve hazırladığımız muhallebiyi dökelim.
Çilekli jöleyi arkasındaki tarife göre hazırlayalım.
Çilekleri ikiye keselim ve muhallebinin üzerine dizelim.
Hazırladığımız çilekli jöleyi muhallebinin üzerine dökelim.
Buzdolabında 5-6 saat soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.
20836
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.