Birbirinden Güzel Çilekli Tatlı Tarifleri!

Güncellenme tarihi: 24.04.2017
Çilekli krep tarifi

Krep hamuru için

2 adet yumurta
1+3/4 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt

Krepleri pişirmek için

1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

Servisi için

200 gram çilek
2 yemek kaşığı çikolata sosu

Elenmiş un, su ve sütü derin bir karıştırma kabına aldıktan sonra bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Yumurtaları kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvam elde etmelisiniz. Krepleri kızartmak için; düz bir teflon tavayı ayçiçek yağı ile yağlayın. Yağın fazlasını kağıt peçete yardımıyla alın. Hamuru kızgın tavaya dökün ve hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın. Pişen krepleri ortadan ikiye katladıktan sonra servis tabağına alın. İri parçalar halinde dilimlediğiniz çilek parçalarıyla doldurup üzerlerine çikolata sosu gezdirdiğiniz krepleri sevdiklerinizle paylaşın.
20663
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.