Birbirinden Güzel Çilekli Tatlı Tarifleri!
.
Çilek sizce de mutluluk sebebi değil mi? Girdiği her tarifi bir ressamın elinden çıkmış gibi yapıyor. Kokusunun bahar ve yazın güzellikleriyle bir ilgisi var. Bir yanı şekere bandırılarak yenen çocukluk, diğer yanı çilekli pasta.İşte birbirinden güzel çilekli tarifler...
Çilekli irmik tatlısı
Alt Tabanı İçin 1 paket burçak bisküvi,50 gr tuzsuz tereyağı.Muhallebisi İçin 1 litre süt (5 su bardağı süt),10 yemek kaşığı irmik,1 su bardağı toz şeker,1 paket vanilya (10 gr).Sosu için 250 gr çilek,Yarım su bardağı toz şeker,1 yemek kaşığı buğday nişastası.Alt tabanı için; bisküvileri rondodan geçirelim.Tereyağını eritip bisküvi ile karıştıralım. 22 veya 24 cm lık kalıba boşaltıp eşit şekilde yayalım ve elimizle bastırarak sıkıştıralım. Tencereye sütü, şekeri ve irmiği koyup göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim. Ocaktan alıp içine vanilyayı ilave edip karıştıralım. Sonra bisküvilerin üzerine yayıp soğumaya bırakalım. Sosu için; çilekleri rondodan geçirelim. Tencereye çileği, şekeri ve nişastayı koyup karıştırarak pişirip ılımaya bırakalım. Muhallebinin üzerine döküp düzgünce yayalım. Tatlımızı 1 gece buzdolabında dinlendirelim ve üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis yapalım.
Çilekli krep tarifi
Krep hamuru için 2 adet yumurta 1+3/4 su bardağı un 1 su bardağı su 1 su bardağı süt Krepleri pişirmek için 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı Servisi için 200 gram çilek 2 yemek kaşığı çikolata sosuElenmiş un, su ve sütü derin bir karıştırma kabına aldıktan sonra bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Yumurtaları kattıktan sonra karıştırma işlemini sürdürün. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvam elde etmelisiniz. Krepleri kızartmak için; düz bir teflon tavayı ayçiçek yağı ile yağlayın. Yağın fazlasını kağıt peçete yardımıyla alın. Hamuru kızgın tavaya dökün ve hafifçe sallayarak hamurun ince bir şekilde tabanına yayılmasını sağlayın. Pişen krepleri ortadan ikiye katladıktan sonra servis tabağına alın. İri parçalar halinde dilimlediğiniz çilek parçalarıyla doldurup üzerlerine çikolata sosu gezdirdiğiniz krepleri sevdiklerinizle paylaşın.
Çilekli magnolia
Çilekli Magnolia Malzemeleri 1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı un2 adet yumurta sarısı1 paket toz vanilya1 paket süt kreması1 paket bebe bisküvisi10 adet çilekTencereye sütü, şekeri, yumurtayı, unu ve nişastayı koyup kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim. Bisküvileri rondo da un haline gelene kadar çekelim. Çilekleri doğrayalım. Kaseye önce çektiğimiz bisküvileri koyalım. Bisküvilerin üzerine muhallebiyi dökelim. Muhallebinin üzerine çilek dilimlerini dizelim. Sonra çileklerin üzerine bisküvi sonra muhallebi ve en son çilek dilimleri yerleştirelim. Buzdolabında en 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Çilekli milföy
1 paket milföy hamuruKreması İçin 1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta2 su bardağı süt1/2 su bardağı toz şeker1 yumurta sarısı1 paket vanilya1/2 yemek kaşığı tereyağı1/2 paket krem şantiSüslemek İçin ÇilekPudra ŞekeriMilföy hamurları ortadan ikiye bölünür. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Hafif pembeleşene kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Pastanın Hazırlanışı Soğumuş milföyler ortadan ikiye bölünür. Arasına krema sürülürek kapatılır. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Çilek yerleştirilip servis yapılır.
Çilekli Pankek Tarifi İçin Malzemeler
1 Yumurta1 su bardağı süt1 çorba kaşığı şeker1 su bardağı un (kıvamını kendiniz ayarlayın 1-2 kaşık ekleyebilirsiniz ilave)1 paket vanilyayarım paket kabartma tozu1 çimdik un yarım çorba kaşığı sıvı yağYumurta ve şekeri çırpıyoruz. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek çırpılır. Yapışmaz bir tavaya azıcık yağ dökülür ve hamurdan ufak parça dökülüp pişirilir. Olan pankekimizin arasına çilek konulur. Üzerine çilek reçeli dökülüp servis edilir. Afiyet olsun. Lezzetli Diyet Tatlı Tarifleri!
Çilekli Muhallebi İçin Malzemeler
1 kg süt,1,5 su bardağı toz şeker,2 yemek kaşığı un,2 yemek kaşığı nişasta,1 yemek kaşığı margarin,1 paket çilekli jöle,1 kase çilek.Bir tencereye sütü, toz şekeri, unu, nişastayı, margarini koyalım ve muhallebi kıvamına gelene kadar, karıştırarak pişirelim.Kare yada dikdörtgen bir tepsiyi ıslatalım ve hazırladığımız muhallebiyi dökelim.Çilekli jöleyi arkasındaki tarife göre hazırlayalım.Çilekleri ikiye keselim ve muhallebinin üzerine dizelim.Hazırladığımız çilekli jöleyi muhallebinin üzerine dökelim.Buzdolabında 5-6 saat soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.
Tartolet hamuru için
2 su bardağı un4 yemek kaşığı pudra şekeri125 gram tereyağı1 adet yumurta1/2 paket kabartma tozuKreması için 3 su bardağı süt3 tepeleme tatlı kaşığı un1 adet yumurta sarısı4 yemek kaşığı toz şeker1 tepeleme tatlı kaşığı buğday nişastası1 tatlı kaşığı tereyağı100 gram labne peyniriÜzeri için 1 su bardağı yaban mersini300 gram çilek
Tartolet hamuru için; Unu oval bir karıştırma kabına alın. Orta kısmına oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve kabartma tozunu aktarın.Orta kısmından kenarlara doğru tüm malzemeyi karıştırmaya başladığınız tart hamurunu özleşene kadar elinizle yoğurun.Toparlanan hamuru, hafif bir şekilde unladığınız mutfak tezgahı üzerinde bir merdane yardımıyla açın.Bir çatal yardımıyla hamurun üzerine küçük delikler açın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar tartolet hamurlarını pişirin.
Tartoletlerin iç kısımlarını doldurmak için; süt, un, yumurta sarısı, buğday nişastası ve toz şekeri derin bir tencereye alın.Bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın ve krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Kıvam alan ve göz göz olan kremayı ocaktan alın. Tereyağı ve labne peyniri katıp pürüzsüz bir kıvam alması için bir mikser yardımıyla karıştırarak soğutun.Fırından aldığınız tartolet hamurlarını kalıplarından çıkartıp kısa bir süre dinlendirin. Hazırladığınız krema karışımını, uç kısmına istediğiniz şekli verecek duyu taktığınız krema sıkma poşetine doldurun.Tartoletleri hazırladığınız kremayla sakınmadan doldurun. Bol suda yıkadıktan sonra uç kısımlarını aldığınız ve üzerlerini kuruladığınız çilekleri dört eşit parçaya bölün.Tartoletleri çilek parçaları ve yaban mersini taneleriyle süsledikten sonra arzuya göre soğutup sevdiklerinizle paylaşın.