Birbirinden Güzel Çilekli Tatlı Tarifleri!

Güncellenme tarihi: 24.04.2017
Tartoletlerin iç kısımlarını doldurmak için; süt, un, yumurta sarısı, buğday nişastası ve toz şekeri derin bir tencereye alın.
Bir çırpıcı yardımıyla tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın ve krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kıvam alan ve göz göz olan kremayı ocaktan alın. Tereyağı ve labne peyniri katıp pürüzsüz bir kıvam alması için bir mikser yardımıyla karıştırarak soğutun.
Fırından aldığınız tartolet hamurlarını kalıplarından çıkartıp kısa bir süre dinlendirin. Hazırladığınız krema karışımını, uç kısmına istediğiniz şekli verecek duyu taktığınız krema sıkma poşetine doldurun.
Tartoletleri hazırladığınız kremayla sakınmadan doldurun. Bol suda yıkadıktan sonra uç kısımlarını aldığınız ve üzerlerini kuruladığınız çilekleri dört eşit parçaya bölün.
Tartoletleri çilek parçaları ve yaban mersini taneleriyle süsledikten sonra arzuya göre soğutup sevdiklerinizle paylaşın.
20804
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.