Birbirinden Farklı Sebzeli Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 06.02.2017
Kırmızı Lahanalı Kek:

Malzemeler:

• 2 bardak rendelenmiş/doğranmış kırmızı lahana
• ½ bardak yulaf
• 1 yumurta
• ½ bardak elma püresi
• 1 çay kaşığı tarçın
• ¼ bardak krem peynir
• ½ bardak yoğurt

Yapılışı:

Fırını önceden 230 derecede ısıtın. Kırmızı lahana ve yulafı iri kum tanesi büyüklüğünde kalana kadar mikserde çekin. Üzerine yumurtayı, elma püresini ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. Oluşan hamuru fırın tepsisine koyun ve 30 dakika boyunca pişirin. İyice pişmiş olup olmadığını kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Eğer kürdanı batırıp çıkardığınızda üzerine bir şey yapışmamışsa kekiniz olmuş demektir!Keki ılıyana kadar bekletin. Bu sırada krem peynir ve yogurt bir kapta karıştırıp dolaba kaldırın. Kek ılıyınca üzerini oluşan bu karışımla süsleyin. İşte kekiniz hazır.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.