Birbirinden Farklı Sebzeli Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 06.02.2017
Pazılı Kek:

Malzemeler:

• Yarım demet pazı
• 3 yumurta
• 3 su bardağı un
• 1 su bardağı şeker
• yarım su bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı süt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 2 su bardağı süt


Yapılışı:

Öncelikle pazı yapraklarını yıkayıp kalın saplarını ve varsa kalın damarlarını da ayıklayıp kaynamış sıcak suya 1 dakika kadar batırıp çıkarıyoruz...daha sonra soğuk suya alıyoruz...soğuk sudan çıkardıktan sonra rondoda püre haline getiriyoruz...Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz,sıvıyağı ve sütü ilave ediyoruz,unumuzu kabartma tozumuzu ve vanilyamızı ekliyoruz,en son pazı püremizi de ekleyip karıştırıyoruz...yağlanmış kek kalıbımıza döküp 150 dereceli fırında 50-60 dakika kadar pişiriyoruz...pişen kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz,kekimizin arasından ince bir dilim ayırıyoruz üzerini süslemek için...kremşantiyi hazırladıktan sonra kekimizin ilk katına sürüyoruz,daha sonra diğer parçasını üzerine kapatıp kremşantiyi her tarafına düzgünce kaplıyoruz...ayırdığımız ince dilimi elimizde ufalayıp kekimizin üzerine serpiştiriyoruz...
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.