Birbirinden Farklı Sebzeli Tatlı Tarifleri

Güncellenme tarihi: 06.02.2017
Kabak Sütlüsü:

Malzemeler:

• 1 kg balkabağı
• 1,5 su bardağı şeker
• 2 su bardağı süt

Yapılışı:

Balkabağı dilimlenir tencereye alınır. Üzerini geçmeyecek kadar ılık su eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra blendırdan geçirilir. Üzerine süt ve toz şeker eklenir. Süt miktarını, kıvamına göre ayarlayarak ekleyin. Boza kıvamında olmalı. Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz. Karıştırılarak 15 dk kadar pişirilir. Altı kapatılır. Üzeri dilediğiniz gibi süslenerek servis yapılır.
14433
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.