Bayat Ekmekli Tarifler

Güncellenme tarihi: 22.06.2017
Papara

Malzemeler:

•1 bayat ekmek,
•2 soğan,
•2 domates,
•3 sivri biber,
•3 diş sarımsak,
•200 gr yağsız kıyma,
•1 kase yoğurt,
•1 çorba kaşığı salça,
•1/2 çay bardağı sıvı yağ,
•Tuz,
•Karabiber,
•Yeterince su ya da et suyu.

Yapılışı:

Ekmeği kesme şeker büyüklüğünde kesip, önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında kıtırlaştıralım. Soğanları küp küp doğrayalım. Sarımsakları küçük küçük doğrayalım. Domatesleri ayrı bir kaba rendeleyelim. Tencereye sıvı yağı alıp doğradığımız soğanları ve sarımsakları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine kıymayı ve küçük küçük doğradığımız sivri biberleri ekleyip 2 dakika daha kavuralım. Rendelediğimiz domatesleri ve salçayı ekleyelim ve yarım dakika daha kavurmaya devam edelim. Yemeğimizin tuzunu ve biberini ayarlayıp suyunu ekleyelim. Papara yemeğimizi kısık ateşte 10-15 dakika pişirip ateşten alarak ılıtalım. Bir kabın içine yoğurdu ve sarımsağı koyup iyice karıştıralım. Ekmekleri servis tabağına alıp üzerine paparayı ve sarımsaklı yoğurdu gezdirip servis yapalım.
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.