Bayat Ekmekli Tarifler

Güncellenme tarihi: 22.06.2017
Keledoş

Malzemeler:

•200-250 gr. Kuşbaşı dana/kuzu eti
•1 su bardağı yeşil mercimek
•1 su bardağı den (buğday)
•1 su bardağı haşlanmış nohut
•1 orta boy kuru soğan
•2 su bardağı çökelek (bulamazsanız, süzme yoğurt)
•3 yemek kaşığı tereyağ / sıvı yağ
•Pazı otu (pazik)
•3 diş sarımsak
•Tuz, karabiber, pul biber
•Bayat ekmek

Yapılışı:

Yeşil mercimek ile den (buğday) bir tencerede haşlanır. Bu sırada 1 kuru soğan, 2-3 yemek kaşığı tereyağ ile kavrulur. Soğanlar kavrulduktan sonra küçük kuşbaşı doğranmış kırmızı et eklenerek kavrulmaya devam edilir. (Et önceden de haşlanmış olabilir, ancak ben düdüklü tencere kullandığım için önceden haşlamaya gerek kalmıyor. ) 10 dk eti çevirdikten sonra, yeşil mercimek, buğday, nohut ve ince doğranmış pazı otu (bulamazsanız ıspanak da olabilir) ile tuz, karabiber ve üzerini kapatacak kadar su eklenerek 35-40 dk düdüklüde pişirilir. Piştikten sonra ocaktan aldığınız yemeğin içine 2 su bardağı çökelek (ancak peynir olanı değil, yoğurt kıvamında olanı kullanılacak, bulamazsanız süzme yoğurt) ile 3 diş sarımsak eklenip iyice karıştırılır.En son olarak, doğranmış bayat ekmeklerle harmanlanıp servis edilir.

Sonbaharın En Güzel 10 Yemeği! !
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.